eur:
386.44
usd:
355.42
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Az ukrán rendőrség sajtószolgálata által közreadott képen orosz katonai helikopterek repülnek Kijev felett 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/AP/Az ukrán rendőrség sajtószolgálata

Kijev melletti repülőtérre támadtak az oroszok - videó

A nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk támaszpontra légi csapást mértek, az Antonov nemzetközi reptér is kezükre került.

Matthew Chance, a CNN tudósítója az Antonov nemzetközi repülőtér mellől tudósított arról, hogy az orosz légierő elfoglalta a repteret, illetve az ott található katonai légibázist is. Az ukrán fővárostól 25 kilométerre fekvő reptér elfoglalása segíti az oroszokat abban, hogy közvetlen légi összeköttetést teremtsenek Oroszország és Ukrajna között. Az ukrán katonák állítólag fogadkoznak, hogy visszafoglalják a repteret.

Az ivano-frankivszki reptérre mért légi csapásról, amelyről az Infostart is beszámolt, több videó készült, az egyiket a Sky News elemezte. A geolokációs adatok alapján megállapították, hogy katonai támaszpontra mértek légi csapást az orosz erők. A videón látszik, ahogyan egy rakéta földet ér, majd hatalmas robbanás következik.

Tűzgolyó és nagy, szürke füstfelhő követi a becsapódást, miközben a közelben nyüzsgő emberek figyelik az eseményeket. A támadás időpontját nem tudták meghatározni, de több videó is készült róla. Műholdfelvételek szerint a reptéren számos vadászgép található.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Több megyében heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Több megyében heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Heves zivatarok alakulhatnak ki a délnyugati vármegyékben kedden - figyelmeztet a HungaroMet Zrt. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna, Zala vármegyében kedden hevesebb zivatarok kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. Emiatt a négy érintett vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Az ország többi részére zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ott elsősorban a villámlás jelent veszélyforrást, emellett eseteként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×