eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Több területről is elvonja a kormány az extra profit nagy részét

Két alapot hoz létre a kormány.

A kormány rezsivédelmi alapot és honvédelmi alapot hoz létre, innen fizeti a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit – jelentette be Orbán Viktor kormányfő a kabinet ülése után.

A miniszterelnök kiemelte: kötelezik a bankokat, biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extra profitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

Az intézkedések 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

A kormányfő szerint akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azoktól elvárják, hogy járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul, és ez drasztikus áremelkedésekhez vezet. A rezsicsökkentés védi a családokat, de az energia ára tovább nő, ezért egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat. Hozzátette, hogy a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősíteni.

A részleteket a csütörtöki Kormányinfón ismertetik.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×