eur:
394.57
usd:
369.67
bux:
65738.49
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Smoke, sparks and fire particles, flying up embers and burning cinder. Vector realistic heat effect of flame in bonfire, from blacksmith works or hell isolated on transparent background
Nyitókép: klyaksun / Getty Images

Újabb megyékben lesz tűzgyújtási tilalom

Péntektől már hat megyére érvényes az intézkedés.

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ezzel hatra nő az érintett megyék száma.

A Nébih közleménye szerint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt megnőtt a kockázata a gyorsan terjedő tüzek kialakulásának. A két megyében továbbra sem várható csapadék - tették hozzá.

Emiatt a Nébih - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyetértésével - péntektől kihirdeti a fokozott tűzveszélyt, és tűzgyújtási tilalmat rendel el.

A hatóság fenntartja a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi erdőkben és fásításokban, valamint a 200 méteres körzetükben, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató, interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×