eur:
394.96
usd:
371.6
bux:
66421.22
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Semmelweis Egyetem/Családbarát Egyetem Központ

Gyerekek ezrei ismerkedtek a szüleik foglalkozásával

Több mint 50 cég vett részt idén a #mutiholdolgozol kampányban, hogy megmutathassák dolgozóik gyermekeinek: mivel foglalkoznak a szüleik, amíg ők óvodában vagy iskolában vannak.

Ez már az ötödik év, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programja útjára indítja a #mutiholdolgozol felhívást olyan vállalatok részére, amelyek szívesen megmutatják magukat, és a 21. század tipikus, és egyáltalán nem tipikus munkahelyeit a jövő munkavállalói, a gyerekek és fiatalok számára.

A szervezet tájékoztatása szerint idén a legtöbb helyen az első számú vezető, cégvezető, rektor, vezérigazgató fogadta a gyerekeket, és nyitotta meg az eseményt. Szenátusi gyűlés és szavazás a gyerekekkel, projektmunka online meeting keretében, vízmű-tour, ivóvíz tisztítás, traktorozás, játszótér ellenőrzés, jegyzőkönyvezés, targoncázás, ismerkedés a csomagoló robotokkal, minőségbiztosítás – 3D hibakeresés a gyártáson, irattári kalandtúra, reklámszerkesztés – ismerkedés a vágószobával, és még sok-sok színes program várta a munkatársak gyermekeit a csatlakozott cégeknél április 6-án vagy 11-én a tavaszi szünet első és utolsó napján.

A #mutiholdolgozol kampányban az a különleges, hogy középpontjában a fiatalok állnak: minden évben több ezer gyermek – óvodástól a tinédzserekig – jut hozzá saját élményhez a szülei munkahelyén arról, hogyan működik egy munkahely. Eközben a vállalat pedig kultúrát és a munkáltatói brandet épít: erősíti a közösségi érzést, saját szerethető arcát mutatja meg és közelebb hozza a munka világát a leendő munkavállalókhoz. „Vagyis mindenki nyer!” – olvasható.

Az előzetes adatok tükrében a csatlakozó több mint félszáz cégnél idén is körülbelül 1500 önkéntes vállalati kolléga vett részt a programok kitalálásában, szervezésében és a lebonyolításban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×