eur:
393.47
usd:
368.12
bux:
65986.87
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt Hóvári János

„Mély fájdalommal értesültünk Hóvári János, a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) Magyarországi Képviseleti Irodájának ügyvezető igazgatójának korai haláláról” – írta hétfőn közzétett részvétnyilvánításában Kubanicsbek Ömüralijev.

"Hóvári János, aki életét a turkológiának szentelte és a magyar diplomácián belül kiemelt rangra tett szert tiszteletreméltó módon végzett nagyköveti munkájával, nagyban hozzájárult a Magyarország és a türk államok közötti, széleskörű együttműködés megerősítéséhez. Odaadó erőfeszítéseinek köszönhetően figyelemre méltó sikereket ért el abban, hogy Magyarország és a magyar nép közeledjen a testvéri türk államokhoz és népekhez. Jelentős hozzájárulását nem felejtjük el, és emlékét örökre megőrizzük a szívünkben" - idézte a megemlékezést a Magyar Nemzet.

Hóvári János 1955-ben született, pályafutása során nagykövetként képviselte hazánkat Izraelben 2000 és 2004 között, Kuvaitban 2012 és 2014 között, majd Törökországban 2012 és 2014 között. Két évig, 2010 és 2012 között pedig globális ügyekért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. A diplomata írásai több alkalommal megjelentek a Magyar Nemzet hasábjain, továbbá gyakran nyilatkozott lapunknak a hazánk és a türk államok között fennálló kapcsolatokról, elsősorban Törökországgal kapcsolatban.

Részvétét fejezte ki Ersin Tatar, az Észak-Ciprusi Török Köztársaság elnöke is. A politikus kiemelte, Hóvári János egész életében kiemelkedő munkát végzett a turkológia területén, emellett számos területen igyekezett erősíteni a kapcsolatokat a türk országok és Magyarország között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×