eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Robot vezérelte csomagkiadó automatából veszi ki a megrendelt terméket egy vevő a Decathlon budapesti Nyugati téri sportáruházában 2019. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Durván kijátszotta az orosz szankciókat a Decathlon, most lebuktak

A francia sportszergyártó egy dubaji cégen keresztül szállította tovább a ruhákat orosz vevőjének.

A francia Decathlon sport- és szabadidős cikkeket gyártó csoport továbbra is szállított ruhákat orosz vevőjének, mégpedig egy dubaji "fedőcégen" keresztül - derül ki a Disclose nevű oknyomozó szervezet közzétett vizsgálatából.

Az euronews.hu számol be erről, ahol azt írják a Decathlon Kalenji futókabátokat, Wedze síkabátokat és Quechua nadrágokat és cipőket szállított az orosz Desport üzleteknek, összesen legalább 11 millió euró értékben.

A Decathlont birtokló Mulliez csoport egyike azon kevés francia vállalatnak, amely fenntartotta tevékenységét Oroszországban. Elsősorban az Auchan működését tartotta meg, amely ottani értékesítésének több mint 10%-át jelenti.

Ugyanakkor néhány héttel a háború kezdete után a Decathlon bejelentette, hogy felfüggeszti üzleteinek és weboldalának kereskedelmi tevékenységét Oroszországban.

Az orosz közösségi oldalakon megjelent képek alapján azonban ezekben az üzletekben a Decathlon termékeit árulták, amikor novemberben újra kinyitottak.

Fotónk illusztráció, Magyarországon készült.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×