eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vagonok a nagymarosi vasútállomáson, ahol kisiklott egy tehervonat négy kocsija 2023. december 30-án. A műszaki mentés ideje alatt szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Súlyos vonatbaleset a Dunakanyarban, leálltak a vonatok Budapest felé

Egy Nagymaros állomásra bejáró tehervonat négy kocsija kisiklott és felborult - írja a Mávinform.

A műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig - szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között - írja a Mávinform a közösségi oldalán.

A Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani - tették hozzá.

A nemzetközi vonatok egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé.

A nagymarosi szakasz rendszeresen problémát jelent a MÁV számára. Legutóbb augusztusban írtunk arról, hogy az időjárás miatt komoly fennakadások voltak a sínekre dőlt fák, leszakadt vezetékek miatt. Akkor is buszok helyettesítették a vonatokat.

Nagymaros és Szob között, a Dömösi átkelés megállóhelynél a heves esőzés következtében iszap átfolyás miatt csak az egyik vágányon közlekedhettek a vonatok. Ez az a szakasz, ahol éppen egy éve, azaz 2022 nyarán indult újra a vasúti forgalom több mint 2 hónapos helyreállítási munkák után, mert egy felhőszakadás nyomán 10 ezer köbméternyi sár- és kőlavina öntötte el a vasúti pályát.

A Mávinform közölte, hogy hol állnak meg most a pótlóbuszok:

• Vác autóbusz-állomás (Galcsek György utca)
• Verőce Fűrésztelep (Volánbusz megállóhely)
• Kismaros (Volánbusz megállóhely)
• Nagymaros–Visegrád (Visegrádi komp felé balra mutató jelző táblánál)
• Nagymaros vasútállomás (balra - Visegrádi utca, jobbra - gyalogos aluljáró)
• Zebegény vasúti megállóhely – ideiglenes autóbusz-megállóhely (megállás a jobbra kanyarodó sávban a vasúti aluljáró előtt)
• Szob alsó esetében - Szob SZTK Volánbusz megállóhely
• Szob vasútállomás (Volánbusz megállóhely).

Fotónk korábban készült.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×