eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György
A későbbi ezüstérmes Galambos Péter a Linzben zajló evezős világbajnokság könnyűsúlyú egypár versenyének döntőjében 2019. augusztus 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Galambos Péter: lehet, hogy épp az lesz az utolsó

Galambos Péter kétszeres Európa-bajnok evezős szeme előtt 2024-ben két fontos dátum lebeg: áprilisban ugyanis Szegeden kerül sor az Európa-bajnokságra, májusban pedig gyermeke születik.

„Gőzerővel készülök mindkettőre. Nagyon motivál, hogy hazai közönség előtt megpróbáljak érmet szerezni, azt pedig meglátjuk, hogy utána mi jön. Nem titkolom, az Európa-bajnoki szereplésemtől is nagyban függ a folytatás. A kanadai világbajnokságra a forma mellett a részvételhez szükséges költségvetésnek is össze kellene állnia, ezzel kapcsolatban pedig vannak kérdőjelek. Jó néhány éve úgy vágok neki minden szezonnak, lehet, hogy épp az lesz az utolsó. Bár érzem még magamban az erőt, egyre több jelzést küld a testem, hogy a pályafutásom vége felé járok” – idézte az MTK honlapja szerdán a 37 esztendős evezőst, akit ebben a szezonban több balszerencsés tényező is hátráltatott.

A könnyűsúlyú egypárban kétszeres kontinensbajnoknak tavaly a bledi Eb-n elrepedt a hajója villája, így kölcsönhajóval folytatta a versenyt, ám ezzel nem sikerült továbbjutnia a legjobb hat közé az olimpián nem szereplő versenyszám reményfutamából. Galambos megjegyezte, legközelebb, ha ilyen helyzetbe kerül, akkor önzőbbnek kell majd lennie, mivel felajánlották számára, hogy azonnal kiutaztatják a tartalék alkatrészt, de ő nem élt a lehetőséggel.

„Nem szeretek szívességet kérni, pedig ez volt az a szituáció, ahol felesleges volt vonakodni. Őszintén megvallva, kissé el is bíztam magam, azt gondoltam, vagyok olyan jó formában, hogy így is bejutok majd a döntőbe” – mondta, majd hozzátette,

ez hiba volt a részéről, de sosem késő tanulni egy ilyen esetből.

Galambos elmondása szerint nehezen tette túl magát a történteken, majd a belgrádi világbajnokságon sem volt szerencséje, mivel az A döntőben a szélső pályára került, ahol az erős oldal-ellenszél miatt a belső pályákhoz képest nem voltak egyenlők a feltételek, és kisebb csoda kellett volna az éremszerzéshez.

A szegedi Maty-éren április 25. és 28. között sorra kerülő Eb-n az érmek mellett olimpiai kvótákért is harcba szállnak a versenyzők. Magyarország legutóbb 53 évvel ezelőtt rendezett felnőtt evezős kontinensviadalt, akkor a tatai Öreg-tó adott otthont a női Eb-nek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×