eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Beatles és a Rolling Stones, ahogyan még sohasem látta

Eddig soha nem látott privát fotók kerültek elő a rocktörténelem két leghíresebb zenekara, a Beatles és a Rolling Stones tagjainak életéből. A felvételeket - háromezernél is többet - a két banda amerikai turnémenedzsere készítette 1964 és 1966 között.

Ötven fotót állítanak ki abból a 3500-ból, amelyet Bob Bonis készített az Amerikában először turnézó Beatles és Rolling Stones tagjairól. A fotók az 1991-ben elhunyt egykori turnémenedzser hagyatékából kerültek elő, mindeddig egy sporttáskában pihentek, elfeledve.

Amikor a két brit zenekar 1964-ben az Egyesült Államokba érkezett, a legtöbb ottani fiatal a Beatlestől csak egyetlen számot - az I Want to Hold Your Handet - ismert, a Rolling Stones pedig szinte teljesen ismeretlen volt számukra. Bob Bonis azonban meglátott bennük valamit.

A turnémenedzser folyamatosan fotózta a zenészeket: megörökítette, hogyan pihentek, bohóckodtak a fellépések között, hogyan próbáltak vagy lazítottak az öltözőben vagy egy medence partján. Jól sejtette, hogy Lennonék és Jaggerék sokra hivatottak: mire az első amerikai koncertkörútjaik véget értek, már az ő zenekaraik voltak a leghíresebbek a világon.

Bob Bonis különleges képeit - amelyeket nem a nagyközönségnek szánt - fia találta meg, és a New York-i Not Fade Away Gallery mutatja be hamarosan a "Jönnek a britek: A Beatles és a Rolling Stones" címmel. A galéria igazgatója elmondta: maga két évtizede foglalkozik a rocktörténelemmel, de ilyen jelentőségű anyaggal még nem találkozott.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×