eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Dali-alkotásokra hajtó műkincstolvajok buktak le Debrecenben

Három műkincsrablót és egy orgazdát fogott el a rendőrség a hét elején Debrecenben. A városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője közölte: a 17, 19 és 20 éves fiatalt azzal gyanúsítják, hogy egy Amerikában élő magyar műgyűjtőtől loptak el műtárgyakat mintegy 30 millió forint értékben, majd azokat összesen 300 ezer forintért egy 60 éves orgazdának és egy galériának adták el.

Muszka Zoltán elmondta: a műkincseket a gyűjtő debreceni lakásának felújítása idejére szállíttatta egy jól őrzött raktárba, ám a munkát végző három férfi lemásoltatta a raktár kulcsait és több alkalommal visszament, hogy tárgyakat lopjon el onnan.

Az osztályvezető hangsúlyozta: a 14 szobor, 15 festmény és számos dombormű - amelyek között Salvador Dalí és Medgyessy Ferenc-alkotások is voltak - mindegyike előkerült. Hozzátette, hogy az orgazdánál további lopott műtárgyakat találtak, ezeket szintén lefoglalta a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×