eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jól nyírnak a magyarok

Több dobogós helyezéssel érkezett haza a magyar fodrászválogatott az OMC HairWorld 2010 párizsi fodrász-világbajnokságról - közölte pénteken az MTI-vel a Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesület (MFFKE).

Az Organisation Mondiale Coiffure (OMC) nemzetközi fodrászegyesület által november 6-8. között rendezett megmérettetésen a világ 60 országból érkezett szépségipari szakemberek mérték össze szakmai tudásukat, kreativitásukat és fantáziájukat.

A versenyzők 37 kategóriában - többek között fodrászat, kozmetika, műköröm, testfestés - versengtek egymással. A látványos műsorszámokat 65 ezer látogató tekintette meg. A magyar csapatot Hajas László, aZ MFFKE elnöke vezette.

Dudás Barbara a kozmetikusok versenyének testfestés kategóriájában aranyérmet, a pásti smink kategóriában pedig a bronzérmet szerezte meg. A férfifodrászok között a Cseh István Béla, Gruber Ákos, Csonka Tamás hármas szerezte meg a férfi technikai összetett kategória harmadik helyét. A magyar csapat többi versenyzője is figyelemre méltó eredményeket ért el a versenyszámokban az egyesület közleménye szerint.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×