eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Miért mindig hétvégére romlik el az idő?

Pechünk van azzal, hogy ismét a hétvégére romlik el az idő - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Török László hozzátette: ennek oka, hogy periodikusan érkeznek a ciklonok a térségbe.

Hétvégén az átvonuló hidegfront után már szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, így nem lehet már durva időjárási jelenségekre számítani. Nyugodtabb idő lesz, bár szombaton még erős széllökések várhatók. A mostani 30 helyett 20-22 Celsius-fokra kell számítani - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Török László elismerte, hogy pechünk van az időjárási folyamatokkal, mert nagyjából hét napos periódusban szokták megközelíteni a térséget a ciklonok és azok frontjai. Ez most pont úgy alakul, hogy hétvégére romlik el az idő.

Amint a periódus valamivel elcsúszik, akkor már a hétvégén is jó idő lesz - emelte ki.

A meteorológus beszélt arról is, hogy jövő héten kellemesebb lesz az idő, száraz és melegebb levegő érkezik az ország fölé, sok napsütésre lehet számítani.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×