eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Erre számíthatnak a nyugdíjas nők

A nők átlagosan 15 százalékkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak mint a férfiak - egyebek mellett ez derült ki az Aegon 12 országra kiterjedt felméréséből, amelyet az Aegon Magyarország küldött meg az MTI-nek.

A magyarázatnál első helyen áll az a tény, hogy a nők munkabére még mindig 17 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. A legnagyobb hátrány - 23 százalék - 35 és 44 éves koruk között éri a nőket.

Ennek az a magyarázata, hogy a nők maradnak otthon újszülött gyermekükkel, valamint ők esnek ki a munkából, ha a gyermekük ápolásra szorul. A nők 29 százaléka gondolja azt, hogy nyugdíjas korában rosszabb lesz a helyzete mint a férfiaké, egynegyedük viszont úgy véli, hogy ők vannak előnyösebb helyzetben, nem a férfiak.

Az Aegon globális felmérésben részt vett országok: Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Magyarország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Országonként ezer-ezer személyt kérdeztek meg.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×