eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

MKB: új elnök-vezérigazgató

Az MKB Bank keddi közgyűlése Sebők Andrást választotta meg a társaság elnök-vezérigazgatójának. A szakember 2001 óta dolgozik az MKB Bankban, mostani kinevezését megelőzően az operációért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltötte be.

Az MKB Bank április 1-jei közgyűlésén a főtulajdonos BayernLB Sebők Andrást bízta meg az elnök-vezérigazgatói teendők ellátásával.

A Veszprémi Egyetemen szerzett mérnök-informatikus diplomával Sebők András Magyarország egyik legnagyobb, vállalatirányítási és vezetői döntéstámogatási rendszerekkel foglalkozó fejlesztőcégénél, a KFKI-ISYS (jelenleg ISYS-ON) Kft-nél kezdte a pályáját. Az MKB Bankba 2001-ben, az adattárház fejlesztési osztály vezetőjeként érkezett. Az informatikai vonal mellett retail üzleti területeken is dolgozott: egyebek mellett irányítóként vett részt internetes és mobilbankolással, továbbá minőségmenedzsmenttel összefüggő fejlesztésekben, és projektmenedzserként működött közre az MKB lakossági üzletágának újragondolását és annak megvalósítását célzó Standard Retail Business Model, valamint a CRM projektekben.
Ezeket követően ügyvezető igazgatóként irányította a teljes operációs területet, azaz az informatikát, a projekt- és minőségmenedzsmentet, illetve a többi banki háttértevékenységet. Vezérigazgató-helyettessé történő kinevezése, 2012 nyara óta pedig a bankbiztonság felügyeletét is ellátja.

"Lassan másfél évtizede dolgozom az MKB Bankban, így jól ismerem a bank helyzetét és erősségeit. Nem titkolt tervem üzleti előnyt kovácsolni abból a ritka körülményből, hogy az első számú vezető az IT és az operáció területéről érkezik. Ez a meglévő, az MKB tradícióira építő üzleti modell hatékonyságának és átláthatóságának növelésében, valamint új és modern technológiákra épülő szolgáltatások bevezetésében mutatkozhat meg elsősorban. Meggyőződésem, hogy kiváló szakmai csapatunk képes olyan stratégiát megvalósítani, amely maximálisan kiszolgálja ügyfeleink igényeit, és az ő elégedettségük mellett emeli a bank értékét" - jelentette ki Sebők András, az MKB Bank frissen kinevezett elnök-vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×