eur:
393.06
usd:
366.4
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

TeSzedd! - Már több mint 100 ezer önkéntes jelentkezett

Már meghaladta az 1500-at a "TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akció honlapján létrehozott találkozási pontok száma, és több mint 100 ezer önkéntes jelezte csatlakozási szándékát - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) Nonprofit Kft. az MTI-vel szerdán.

A legnagyobb magyar szemétgyűjtési mozgalom az idén háromnapos lesz: május 9-11. között szedhetik a szemetet az akció keretében az önkéntesek. Magyarország ezzel csatlakozik az Európai Bizottság Let's Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) projektjéhez. Ennek keretében május 10-én Európa 28 országában tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciót - olvasható a tájékoztatóban.

Török Zsolt, az OHÜ szóvivője kiemelte: évről évre egyre többen jelentkeznek a TeSzedd! akcióra, amit a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megbízásából az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szervez. Nagyrészt általános iskolák, önkormányzatok és cégek jelentkeztek, illetve hoztak létre találkozási pontot.

A közlemény szerint az idén a Magyar Posta, amely saját tevékenysége során is igyekszik egyre nagyobb hangsúlyt helyezni környezetünk védelmére, komoly támogatást nyújt az akció lebonyolításához. A társaság végzi a szükséges eszközök csomagolását és kiszállítását a helyi koordinátorok részére.

Új pontot május 2-án éjfélig lehet még létrehozni a www.teszedd.hu weboldalon, és ez a határideje az önkéntesek regisztrációjának is. A találkozási pontokon bárki csatlakozhat bármelyik nyílt szemétgyűjtő csoporthoz.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket - gumikesztyűket, zsákokat - az OHÜ biztosítja. Szintén az OHÜ gondoskodik az akció keretében összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×