eur:
386.98
usd:
355.82
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Meghalt egy kisfiú Dél-Izraelben, három palesztin pedig egy gázai menekülttáborban

A Gázai övezetből kilőtt aknagránát áldozata lett egy négyéves kisfiú péntek este egy dél-izraeli településen, három palesztin pedig egy izraeli légicsapásban halt meg az övezet középső részén lévő egyik menekülttáborban.

Aknagránátok sorozata csapódott be a Gáza-övezet közelében lévő Nahal-Ozban, egy óvoda közelében - közölte szombaton egy izraeli katonai szóvivő és az izraeli mentőszolgálat.

Azóta, hogy kedden kiújultak a harcok a felek között, ez az első izraeli halálos áldozat, a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet július 8-i kezdete óta pedig az első fiatalkorú izraeli halálos áldozat. Összesen 68 izraeli halt meg, közülük 64 katona volt.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök megtorlást ígért a kisfiú halála miatt.

A három palesztin, aki egy izraeli légicsapás áldozata lett, mind egy házban tartózkodott a nuszeirati menekülttáborban - közölték a palesztin mentők. Egyikük egy 47 éves nő volt - tették hozzá. További hét palesztin megsebesült a légicsapásban.

A harcok keddi kiújulása óta 79 palesztin vesztette életét. Július 8-a óta 2092 palesztin halt meg az ENSZ szerint, 70 százalékuk civil volt.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Gyengélkedett pénteken a magyar tőzsde

Gyengélkedett pénteken a magyar tőzsde

Mérsékelt esésekkel búcsúztatják a hetet az európai tőzsdék, és a BUX is lefelé vette az irányt, miután a blue chipek kivétel nélkül csökkenéssel zártak. Makrofronton Kínán a világ szeme, ahonnan egy rakás gyenge adat érkezett ma reggel, és intézkedéscsomagot jelentettek be a lakáspiac megmentésére. A magyar tőzsdén a Telekomnál voltak események, a cég lemondta jövő hétre tervezett részvény-visszavásárlási aukcióját, valamint az AutoWallisról érkeztek friss hírek, miután a társaság közzétette első negyedéves beszámolóját, és egy elemzés is napvilágot látott a cégről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×