eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elkapkodták a pápa karácsonyi tomboláját

Rövid idő alatt elkapkodták azokat a vatikáni sorsjegyeket, amelyekkel a pápa által kapott ajándékokat, köztük egy Fiat Pandát lehet megnyerni Ferenc pápa egy karácsonyi jótékonysági akciója keretében.

A vatikáni postahivatalban azt közölték csütörtökön, hogy egyelőre kifogytak a tombolaszelvényekből, amelyeket 10 euróért árusítanak, kizárólag a Vatikánban, illetve egyéb, vatikáni érdekeltségű helyeken.

A karácsonyi tombolán azokból az ajándékokból ajánlanak fel nyereményeket, amelyet Ferenc pápa kapott beiktatása óta. Összesen 13 pápai ajándék a nyeremény, a fődíj egy négykerékmeghajtású Fiat Panda, de lehet nyerni egy versenykerékpárt, egy tandemkerékpárt, egy digitális videokamerát, egy Illy márkájú kávéfőzőt és egy Homero Ortega márkájú panamakalapot is, órákat, képkereteket, golyóstollakat. Emellett 30, közelebbről meg nem nevezett "vigaszdíjat" is kisorsolnak január 8-án.

A karácsonyi tombola bevételét a pápa hajléktalanokat segítő karitatív programjára költik.

A pápák által korábban kapott ajándékok rendszerint missziókhoz és egyéb egyházi intézményekhez kerültek vagy raktárakban porosodtak.

Jótékony célra már februárban elárvereztek 241 500 euróért Párizsban egy Harley Davidson motorkerékpárt, amelyet a katolikus egyházfőnek kínáltak fel ajándékként.

Ferenc pápa nagy figyelmet szentel az elesetteknek. Főalamizsnása, Konrad Krajewski nemrég elrendelte, hogy a vatikáni zarándokszállásokon létesítsenek zuhanyozókat a környéken élő hajléktalanok számára is.

Emellett felkérték egy római fodrásziskola növendékeit, hogy egyszer egy héten a zuhanyozópontoknál segítsenek a hajléktalanok ingyenes hajvágásában és borotválkozásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×