eur:
387.82
usd:
359.95
bux:
0
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Gorbacsov és Bush öt órát töltött egy szovjet hadihajó fedélzetén - 25 éve történt

1989. december 2. szombat: Kétnaposra tervezett kongresszust kezdett a legnagyobb érdekvédelmi szervezet. Hálaadó istentiszteletet tartott a Hit Gyülekezete elnevezésű keresztény közösség Budapesten, a Vasas Sport Klub Folyondár utcai sportcsarnokában, a Szabad Demokraták Szövetsége népszavazási sikere alkalmából.

Összesen öt órát töltött együtt Mihail Gorbacsov és George Bush egy szovjet hadihajó fedélzetén a máltai partok közelében, ahol a tervek szerint a Bush elnök ideiglenes lakóhelyéül szolgáló amerikai cirkálón folytatódtak volna a megbeszélések, de a viharosra fordult időjárás meghiúsította a délutáni tárgyalásokat. Az eszmecsere egyébként leginkább szűk körben zajlott és a két vezető a leszerelés valamint a kelet-nyugati együttműködés kérdéseivel foglalkozott, de konkrétumokról egyelőre nem szivárgott ki semmi.

Kétnaposra tervezett kongresszust kezdett a legnagyobb, 600 ezer ipari dolgozót tömörítő ágazati érdekvédelmi szervezet, a Vas-, Fém- és Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezete. A tanácskozás napirendjén a szakszervezeti munka megújítása és a szövetséggé válás valamint új tisztségviselők választása szerepel.

Siófokon megkezdődött a Független Rendőrszakszervezet alakuló kongresszusa a Belügyminisztérium üdülőjében. A kétnapos fórumon csaknem 3200 szakszervezeti tag képviseletében száznál több küldött vett részt és vitatta meg a szervezeti szabályzatot, a programtervezetet és megválasztotta a szakszervezet tisztségviselőit.

Hálaadó istentiszteletet tartott a Hit Gyülekezete elnevezésű keresztény közösség Budapesten, a Vasas Sport Klub Folyondár utcai sportcsarnokában, a Szabad Demokraták Szövetsége népszavazási sikere alkalmából. A szertartáson csaknem háromezren vettek részt - köztük a gyülekezet tagjai, valamint - meghívottként - az SZDSZ több vezetőségi tagja. A szertartáson - amelyet Németh Sándor, a gyülekezet vezető pásztora celebrált - Tamás Gáspár Miklós és Haraszti Miklós az SZDSZ ügyvivői is köszöntötték a híveket.

Ausztriában szombat éjszaka zavartalanul sikerült bevezetni a teherautó-forgalom széleskörű korlátozását. A fél éve meghirdetett és most érvénybe lépett rendelkezések szerint este tíz órától hajnali 5 óráig az ország nyugati felében lévő autópályákon és egyéb utakon a 7 és fél tonnánál nagyobb összsúlyú teherjárművek csak akkor közlekedhetnek, ha fel vannak szerelve az új, szigorú osztrák szabványok szerinti zajtompító berendezéssel.


További érdekességek a rendszerváltó időkről a facebook.com/kozossiker oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Resperger István az Arénában az atomfegyverek stratégiai csapdájáról

Augusztus végére jöhet el a holtpont az ukrajnai háborúban Resperger István ezredes szerint. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Biztonságkutató Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az ukrán lőszerhiány, Oroszország területi nyereségei, valamint a hadigazdálkodás okozta nehézségek és az időjárás is megakaszthatja a harcokat. Szerinte lehetséges a francia szerepvállalás a háborúban, mégsem lenne sok haszna. Atomfegyverek bevetéséről pedig "nem egy ember dönt".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×