eur:
392.44
usd:
367.14
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új vezérigazgató-helyettes az MKB Banknál

Hetényi Márk irányítja a jövőben az MKB Bank pénzügyi és operatív területét, ezzel együtt - a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) közösen meghozott döntés alapján - leköszön tisztségéről Sebők András, az MKB elnök-vezérigazgatója, valamint Balássy László vezérigazgató-helyettes - közölte a hitelintézet csütörtökön az MTI-vel.

Az MKB közleménye szerint az új pozíció miatt a Flextronics International Kft. alelnök-igazgatói tisztségéről leköszönő Hetényi Márk feladata, hogy szakértelmével pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettesként segítse a bank újjászervezéséhez szükséges átalakítási folyamatokat.

A távozó Sebők Andrást 2014 elején még az akkori tulajdonos BayernLB nevezte ki elnök-vezérigazgatónak. Irányításával készült fel az MKB az eladásra, amely zökkenőmentesen zajlott és példás gyorsasággal zárult le a múlt év szeptemberében.

Az elmúlt hetekben megkezdődött az MKB Bank reorganizációs programjának végrehajtása annak érdekében, hogy a bank újra versenyképes, nyereséges hitelintézet legyen. Az átalakítás közben személyi változásokra is sor került a hitelintézet vezetésében. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a vállalati üzletág átalakítása a kkv-szegmensben rejlő, még ki nem aknázott üzleti és hitelezési lehetőségek maximális kihasználására.

Bár a kialakított stratégiai elképzelésekben egyetértés alakult ki, a távozó felsővezetők elképzelései nem illeszkedtek a tulajdonos által kijelölt irányítási modellhez - írja közleményében a hitelintézet.

Az MKB 99,99 százalékos tulajdonosa a magyar állam, amely 55 millió euróért vásárolta meg a pakettet a Bayerische Landesbanktól, a tranzakció 2014. szeptember 29-én zárult. Az MNB 2014. december 18-án a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló 2014. évi törvény alapján elrendelte az MKB Bank Zrt. szanálását, átvette a bank feletti tulajdonosi és igazgatósági jogkörök gyakorlását, egyben szanálási biztosokat rendelt ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×