eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla

Meghalt a lemészárolt örmény család utolsó túlélője is

Meghalt a vélhetően egy orosz katona által elkövetett örményországi családirtás egyetlen túlélője is, egy hat hónapos kisfiú.

Az Avetiszján családdal az örmény hatóságok szerint Valerij Permjakov orosz sorkatona végzett a múlt héten. A család hat tagját Kalasnyikov-géppisztollyal lőtték agyon, a csecsemőt késsel súlyosan megsebesítették. A Szergej nevű kisfiú hétfőn halt meg a kórházban, ahol ápolták.

A feltételezett elkövető indítékai még mindig nem ismertek. A mészárlás miatt feszült helyzet alakult ki múlt csütörtökön az örmény fővárosban, Jerevánban és Gjumriban (Gümriben), az ország második legnagyobb városában, ahol a gyilkosság történt és a család tagjait eltemették. Tüntetők azt követelték, hogy a katonát adják át az örmény hatóságoknak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap telefonon beszélt Szerzs Szargszjan örmény kollégájával, és gyors vizsgálat lefolytatását ígérte. Az ügy felderítését magas rangú orosz tisztségviselő felügyeli Örményországban. A katonát emberölés mellett dezertálással is vádolják.

Örményország amúgy Oroszország szoros szövetségese, tagja a FÁK-tagországok kollektív biztonsági szervezetének (ODKB), és csatlakozott az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×