eur:
385.46
usd:
354.79
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Újabb halálos áldozata van Kínában a madárinfluenzának

Újabb ember halt meg a madárinfluenza H7N9-es altípusa okozta fertőzésben szombaton Kínában, az ország keleti részén fekvő Anhuj tartományban.

Februárban négyen haltak meg ebben a betegségben. A hatóságok beszámolója szerint valamennyien közvetlen kapcsolatban voltak szárnyasokkal.

Az első H7N9-es esetet 2013 márciusában mutatták ki Kínában. Ez a betegség leginkább télen és tavasszal jelent veszélyt az emberekre.

Eddig mintegy hatvan megbetegedésről számoltak be a dél-kínai Kuangtung tartományban. Számos nagyvárosban, a kelet-kínai Sanghajban, Fucsienben, Kujcsouban is voltak madárinfluenzás megbetegedések a télen.

A betegség terjedésének pontos mikéntje továbbra sem ismert, azzal kapcsolatban kínai és nemzetközi egészségügyi szakértők újra és újra arra emlékeztetnek: mindezidáig nem mutatták ki az emberről emberre terjedés lehetőségét. Oltóanyag a H7N9-es altípus ellen egyelőre nem létezik, annak kifejlesztésén jelenleg is dolgoznak a szakemberek.

Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Erkölcsi vakság egy sorba állítani az izraeli vezetőket és a Hamász palesztin terrorszervezet vezetőit - írta Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja hétfőn X (volt Twitter) fiókjában, válaszul annak lehetőségére, hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adhat ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, Jahja Szinvár, a Hamász gázai vezetője és Mohammed Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×