eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Felrobbant egy gránátvető egy bulgáriai katonai létesítményben

Gránátvető felrobbanásában meghalt szombaton egy amerikai fegyverszakértő egy bulgáriai katonai létesítményben, és további két amerikai és két bolgár személy megsérült - közölték a bolgár hatóságok és az Egyesült Államok szófiai nagykövetsége.

A baleset a közép-bulgáriai Szopot város közelében lévő Anevo falunál történt, a VMZ bolgár állami fegyvergyár ottani hadianyagüzemének lőterén, fegyverkísérlet közben - közölte a bolgár belügyminisztérium. A gazdasági minisztérium hozzátette, hogy a helyszínen életét vesztette az amerikai védelmi minisztériummal szerződéses viszonyban álló All Guns magáncég egyik alkalmazottja, egy másik amerikai állampolgárt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, és könnyebb sérülésekkel szintén kórházba vittek egy harmadik amerikait és két bolgár állampolgárt.

A szófiai amerikai nagykövetség megerősítette ezeket az információkat, de további részleteket nem közölt.

A bolgár hatóságok vizsgálják a baleset okát.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×