eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A náci aranyvonatban csak értékes ásványok lehetnek

A rejtélyes náci aranyvonat állítólagos megtalálóinak ügyvédje szerint a délnyugat-lengyelországi Walbrzych közelében elásott vonat csupán értékes ásványokat rejthet.

Jaroslaw Chmielewski a TVN24 csatornának nyilatkozva mondta el szerdán, hogy a páncélvonatban feltehetőleg nincsenek értéktárgyak, kivéve talán néhány értékes ásványt.

A múlt héten végzett helyszíni szemle nyomán a lengyel katonai mérnökök a vagonok feltételezett helyének a kidőlt fáktól és az aljnövényzettől való megtisztítását indítványozták, hogy komoly földradar-vizsgálatokat lehessen végezni a megadott területen.

Walbrzych városát és a környező dombokat valósággal elözönlötték a kincskeresők azóta, hogy a két férfi bejelentette a legendás náci páncélvonat megtalálását, amely a szóbeszéd szerint 1945-ben tűnt el a környéken összerabolt kincsekkel a vagonokban.

Az "aranyláz" által magával ragadott kincsvadászok közül a héten egy 39 éves férfi életét vesztette, amikor két társával együtt megpróbálta kifosztani egy német arisztokrata család sírját a délnyugat-lengyelországi Swiebodzicében.

Az áldozat a jelek szerint leesett az érintett síremlék tetejéről, négy métert zuhant és azonnal meghalt. Két társa ellen sírgyalázásért emeltek vádat. Az ügyben illetékes államügyész szerint az előzetes eredmények azt mutatják, hogy az elkövetők kincset remélve dúlták fel a család védett műemléknek számító nyughelyét.

Az egykori német temető öt kilométerre fekszik a Walbrzych-Wroclaw vasútvonaltól, amelynek 65-ös kilométerjelzésénél gyanítják leginkább a legendás vonat helyét. A feltételezett területet lezárták és egy katonai felderítő csapat vizsgálja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×