eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin

A magyar sport új hősnője

Gyarmati Panka lett a hét sportolója a Nemzetközi Sí Szövetségnél. Először ért magyar téli sportolót ez a megtiszteltetés. Történelmi első világkupa-győzelmével Gyarmati Panka a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS, Federation Internationale de Ski) figyelmét is felkeltette.

Gyarmati Panka a Mammoth Mountainon rendezett FIS Világkupa versenyen slopestyle-ban megszerezte élete első győzelmét. A FIS szakágak esetében (ide értendő az alpesi sí, sífutás és síugrás is) ez minden idők legjobb magyar eredménye.

A Nemzetközi Sí Szövetség snowboardos szekciója rendezi azt a világkupa-sorozatot, melynek versenyein olimpiai kvalifikációt lehet szerezni. Ugyan a kvalifikációs időszak csak jövőre kezdődik, a versenyek ilyenkor is komoly érdeklődésre tartanak számot. A kaliforniai forduló ráadásul az amerikaiak számára házi rangadónak számít, így ez a siker különösen értékes.

Eredményének köszönhetően a Nemzetközi Sí Szövetség "A Hét Snowboard Sportolójának" választotta Gyarmati Pankát, és egy részletes sportolói életrajzot is közölt a honlapján, angol nyelven - olvasható a Magyar Snowboard Szövetség közleményében.

A cikket az alábbi kommentárral osztotta meg a szövetség:
"Azzal, hogy első magyarként világkupa-versenyt nyert, Panka nemcsak hazájának hőse lett, hanem a miénk is!"

Slopestyle: A szabadstílusú snowboardosok legkifejezőbb szakága, melyben egy ugratókkal és korlátokkal, valamint egyéb mesterséges elemekkel tarkított lejtőn lecsúszva mutatnak be különféle trükköket: szaltókat, forgásokat és csúszásokat. A pálya kb. 1000 m hosszú, és általában 3 korlát komplexumból és 3 óriási ugratóból áll. A versenyzőket összbenyomás alapján hattagú zsűri pontozza, a választott trükkök technikai nehézsége, változatossága, a pálya kihasználása, valamint a versenyző kreativitása és stílusa alapján. Igazán találó magyar elnevezése nincs. 2014 óta olimpiai sportág.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×