eur:
387.93
usd:
357.72
bux:
68147.45
2024. május 17. péntek Paszkál

Remekelt Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert szombaton 1000 méteren a hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-versenyen, Dordrechtben.

A januári Európa-bajnokságon a többi között ebben a számban is második helyezett magyar korcsolyázót - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - a döntőben csak a dél-koreai Park Sze Jong tudta megelőzni, míg mögötte egy másik dél-koreai, továbbá egy-egy kanadai és orosz versenyző ért célba.

Knoch Viktor 1500 méteren a B döntőben szerepelt, és összesítésben a 12. helyen zárt.

A férfi váltó - Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence összeállításban - a dél-koreai és az orosz staféta mögött harmadik helyen végzett a második elődöntős futamban, ezzel a B döntőbe került.

Ugyanebben a számban pénteken történt egy súlyos baleset a magyar szövetség tájékoztatása szerint. Az első előfutam utolsó körében összeakadt egymással a holland Sjinkie Knegt és a brit Jack Whelbourne, s a palánkba csapódtak mindketten, ráadásul Whelbourne Sjinkie mellkasának ütközött korcsolyájával előre. A hollandot légzési nehézségekkel, Whelourne-t pedig lábtörés gyanújával kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×