eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lebénulhat a Tesco házhozszállítása - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy áprilisban dönt a kormány az új állami iskola-fenntartó szervezet felépítésről. Megszűnhet az 5. kerületi József Nádor téri női hajléktalanszálló - tudta meg a Magyar Nemzet.

A Magyar Idők arról ír, hogy áprilisban dönt a kormány az új állami iskola-fenntartó szervezet felépítésről. Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke azt mondta, a megújult hivatal július elsejével kezdi meg működését. Lényeges különbség lesz a korábbiakhoz képest, hogy az iskolák kiemelkedő szerepet kapnak a költségvetés tervezésénél, ezenkívül a szakmai-dologi kiadások felletti rendelkezési jogot is szeretnék odaadni az iskolaigazgatóknak.

Megszűnhet az 5. kerületi József Nádor téri női hajléktalanszálló - tudta meg a Magyar Nemzet. A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet arról, hogy felmondja az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött szerződését, mert több panasz is érkezett. A lakókat a 9. kerületben, a Gyáli úti munkásszállón helyezik el.

Félmillió embert várnak a Rolling Stones havannai koncertjére - írja a Népszabadság. A rockbanda először lép fel Kubában. A nagy érdeklődésnek nem csak ez az oka, hanem az is, hogy a kommunista párt lapja még reklámozza is a koncertet. A hidegháború idején a kommunista propaganda egyáltalán nem lelkesedett a lázító nyugati kultúráért.

A napnál is világosabb a Magyar Nemzeti Bank és alapítványai esetében, hogy a nemzeti vagyonnal gazdálkodnak - nyilatkozta Magyar Nemzetnek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Péterfalvi Attila szerint semmilyen szinten nem vész el az alapítványhoz átkerülő pénz közvagyon jellege. A szakember azt is hangsúlyozza, hogy a letelepedési kötvényeknél is közpénz van, így valamilyen mértékű átláthatóság ebben az esetben is elengedhetetlen.

A Népszabadság arról számol be, hogy hiába szerette volna egy elektromos kerekesszékes férfi az egri érseki palotában kiállított kegytárgyakat megtekinteni, nem tudott bejutni a kiállításra. Az épületet 2009-tól napjainkig több mint másfél milliárd forintból újították fel, az akadálymentesítéskor azonban nem számoltak azzal, hogy a rámpára nem fér fel egy elektromos kerekesszék.

A Magyar Idők arra hívja fel a figyelmet, hogy 2015-ben legalább 4 kiskorút erőszakoltak meg Magyarországon, legalábbis ennyi ügy zárult le vádemeléssel. A 2016-os adatok is elrettentőek: az év első két hónapjában a hatóságok már két iskolai molesztálásról szereztek tudomást. A rendőrség a büntetőeljárásokról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket.

A Népszabadság szerint általános az elégedetlenség az autóiparban. Az Audin kívül már 3 vállalatnál alakult ki sztrájkközeli helyzet a nem megfelelő bérjuttatások miatt. De a lap információi szerint már az Audinál is megalakították a sztrájkbizottságot. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a szlovák cégek vonzóbbak a magyaroknak, sokan járnak át ugyanis oda dolgozni az autóiparban.

A Tesconál is sztrájkbizottság alakult - erről a Magyar Idők ír. A cégnél sikertelen volt a bértárgyalás, ezért meghirdethetik a munkabeszüntetést az alkalmazottak körében. A kiélesedő sztrájkhelyzet miatt elsőként a vállalat házhozszállítási szolgálatatása bénulhat le.

A Portfolio arról számol be, hogy a hűtőgépes vagy éppen selfies-fizetéstől kezdve egészen az EKG-hullámon alapuló biometrikus azonosításig több érdekes fejlesztést mutattak be a MasterCard Dublini sajtóeseményén. Minden újszerű megoldás azt a cél szolgálja, hogy minél gyorsabban kezeljék az időt rabló, idegesítő problémákat. A kampány oka, hogy bár nő az elektronikus tranzakciók száma, a lakossági költések 85 százaléka még mindig készpénzben zajlik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×