eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Most Baranyában csapnak le az unokázós tolvajok

Vigyázat, trükkös tolvajok Baranyában! Az „unokázós” tolvajok célpontjai az idős, egyedül élő emberek.

Komlón egy idős asszonyt hívott fel otthonában vezetékes telefonon 2016. április 25-én 13 óra körüli időben az ismeretlen elkövető, aki a sértett unokájának kiadva magát elmondta, hogy sürgősen pénzre van szüksége, mert bajba került és odaküldi egy ismerősét, aki majd elviszi neki a pénzt. Percekkel később megjelent egy férfi, akinek az asszony át is adta az otthon lévő készpénzét.

Ugyanezzel a módszerrel az ismeretlen elkövetők még aznap délután egy másik komlói asszonyt, majd egy bakócai nagymamát tévesztettek meg. A sértettek mindhárom esetben átadták a pénzt az ismeretlen férfinak, utána derült csak ki, hogy az unokáknak nem esett bántódásuk, és természetesen nem tudtak az ügyletről.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy az ilyen vagy ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében hívják fel idős hozzátartozóik, közvetlen lakókörnyezetük figyelmét a fenti történetekre!

Kérik, segítsék a rendőrök munkáját azzal, hogy gyanús idegenek látogatása esetén minél pontosabban jegyezzék meg külsejüket, hogy személyleírást tudjanak adni róluk, valamint jegyezzék fel gépjárművük rendszámát és azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es segélyhívó telefonszámai valamelyikén - írja a police.hu. 

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×