eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Janics Natasa ott lehet Rióban is

A Győr háromszoros olimpiai bajnoka, Douchev-Janics Natasa indulhat 200 méteren kajak egyesben a riói olimpián, mivel Szegeden megnyerte a pótválogatót Lucz Dóra ellen.

Korábban az első válogatón Douchev-Janics Natasa nyert, majd a duisburgi Világkupán Lucz Dóra megelőzte a 19-szeres vb-aranyérmest.

"Leírhatatlan, amit most érzek - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a boldog győztes. - Nagyon-nagyon feszült voltam a rajt előtt, nem azért, mert rosszul ment edzésen, hanem a duisburgi világkupa miatt, mert ott hőemelkedéssel, megfázással küzdöttem, és kis különbséggel kikaptam. Ráadásul mindenki okoskodott körülöttem, így azt kértem, hogy most mindenki menjen távol tőlem, megoldom."

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy volt mögötte egy csapat, edző-férjétől, Andrian Douchevtől és a klubjától sok segítséget és támogatást kapott, de az elmúlt napokban csak magával és az előtte álló feladattal akart foglalkozni.

Douchev-Janics - aki a londoni olimpia után azt fontolgatta, hogy szerb színekben folytatja a versenyzést - kitért arra is, hogy szerinte "nem egészséges, ami mostanában a magyar kajak-kenuban folyik", mert úgy látja: amíg régebben egy csapat voltak, most kis túlzással mindenki csak magával foglalkozik, és még egy olyan viadalon is, mint a múlt heti vk, külön készül.

A kajakozó azt mondta: most egy nagyon erős alapozásra készül, sok ideje van a rajtig és reméli, hogy minden rendben lesz Rióban.

A Győr klasszisa Kozák Danuta (500 egyes) után a második kajakozó, aki biztosította helyét a magyar  csapatban Rio de Janieróban. Kenuban a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros harcolta ki az olimpiai részvétel jogát 1000 méteren. Hivatalosan ugyanakkor csak az Európa-bajnokság után hirdeti ki az utazók névsorát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×