eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Teréz körúti szemtanúkat keres az ügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantással kapcsolatban továbbra is kéri a szemtanúk jelentkezését és a felvételek megőrzését.

Keresztes Imre főügyész felhívásában azt írta: a főügyészség kéri azoknak az állampolgároknak a jelentkezését, akik a VI. kerületi Teréz körúton szombaton, szeptember 24-én 22 óra 36 perckor történt robbantásról készült, a rendőrség által hétfőn közzétett videofelvételen felismerik magukat, és még nem hallgatták őket ki tanúként.

Kérte, ezek az emberek jelentkezzenek a rendőrségnél a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111-es zöldszámán. Kiemelten kérik annak a nőnek a jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett.

A Központi Nyomozó Főügyészség továbbra is kér mindenkit, aki Budapest közigazgatási területén található videókamera által készített felvétellel rendelkezik, hogy a 2016. szeptember 24-én és 25-én készült felvételeket őrizze meg - írta Keresztes Imre.

A főügyész ismertette: a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz a Teréz körúton történt robbantás miatt. A nyomozást soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve végzik - közölte.

Kérte azt is, hogy akinek az elkövető személyével, illetve tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információja van, az tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111-es zöldszámán. A bejelentést a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívók valamelyikén is meg lehet tenni, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

Keresztes Imre felidézte azt is, hogy az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik - írta a főügyész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×