eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gazdag program a nemzeti ünnepen

Március 15-én reggel az Országház előtt kezdődnek a központi rendezvények a zászlófelvonással, délután pedig Orbán Viktor szintén a Kossuth Lajos téren mond beszédét - derült ki a kormany.hu oldalon közzétett ismertetőből.

E szerint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a parlament előtt 9 órakor katonai tiszteletadással vonják fel a nemzeti lobogót, Áder János köztársasági elnök jelenlétében. A zászlófelvonáson közreműködik a honvédség díszegysége és központi zenekara, valamint a lovas díszegység.

A díszünnepséget - a Múzeumkertben kezdett felújítások miatt - idén szintén a Kossuth téren tartják: 14 órakor Orbán Viktor kormányfő mond beszédet.

A nemzeti ünnephez kapcsolódóan számos családi programmal várják az ünneplőket a budai Várban. Lesz térzene a Dísz téren, népzene és tánctanítás a Hadik András szobornál, koncertek és gyerekprogramok a Szentháromság téren, valamint megrendezik a budavári vásári forgatagot.

Az Országos Levéltárban "kalandos időutazás", a vármúzeumban történelmi séta és tárlatvezetés, a Hadtörténeti Intézetben forradalmi forgatag lesz. A Szent István szobornál közlekedésbiztonsági játékokat szerveznek, a Táncsics börtönben "próbatételek és vetélkedők", míg a Várkert Bazárban koncertek és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

Emellett az "Újra van Budán kutyavásár" című programban magyar vizsla és egyéb magyar kutyafajták örökbefogadására is lesz lehetőség.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×