eur:
394.28
usd:
369.91
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapja a Millenárison 2017. április 20-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Megnyílt a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Csütörtökön megnyílt a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A vasárnapig tartó könyves vásáron bemutatók, dedikálások és beszélgetések várják az érdeklődőket. Az idei díszvendég Daniel Kehlmann német író, a díszvendég ország pedig Szerbia.

A magyar könyvkultúra legrangosabb nemzetközi eseményévé vált találkozó bemutatkozási lehetőséget biztosít az íróknak, üzletkötési és szellemi fórumot a szakmának, a magyar és külföldi könyvkiadóknak, könyvkereskedőknek és könyvtárosoknak.

A vasárnapig tartó rendezvényen vásáron bemutatók, dedikálások és beszélgetések várják az érdeklődőket - mondta az InfoRádióban Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó vezetője, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének korábbi elnöke.

"Közel 200 program lesz, 270-280 dedikálás, 160 kiállító 26 országból, hétezer négyzetméteren.

Vannak itt ikonikus programok, például az első könyvesek találkozója, ami abszolút magyar specialitás, innen több nagy hírű író indult útjára.

Nagyon sok olyan kulturális program és bemutató lesz, amelyeket feltétlenül érdemes meglátogatni" - mondta Kocsis András Sándor.

A fesztivál díszvendége Daniel Kehlmann német író.

"Én végtelenül hálás vagyok Kehlmannak, mert két és fél évvel ezelőtt a Spiegel mellékletében megjelent írásában a magyarországi írókat dicsérte, illetve azt írta, hogy Magyarországon van a világirodalom egyik központja" - mondta.

Daniel Kehlmann Tyll című regényét a könyvfesztiválra kiadják magyarul is.

A Kossuth Kiadó vezetője elmondta, hogy a budapesti könyvfesztiválon bejelentik az első kínai-magyar kiadó iroda megalakulását.

"A kiadói csoportunk a legnagyobb kínai egyetemi kiadóval ír alá egy megállapodást, aminek a célja, hogy

kínai műveket jelentessünk meg a magyar piacon, és magyar irodalmat, tényirodalmat, gyermekirodalmat tudjunk rajtuk keresztül a kínai piacra helyezni"

- mondta.

A budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendég országa Szerbia. A rendezvény április 22-ig tart a Millenárison.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×