eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Modern megoldásokkal lesz tele a Városliget

Európában egyedülálló, okos infokommunikációs fejlesztések jellemzik majd a jövő Városligetét az évtized végére - ígérik a fejlesztők.

Budapest okos város vízióját és a Liget Budapest Projekt keretében a Városligetbe tervezett Smart Liget szolgáltatások részletes terveit az Emobility Forum 2018 című országos konferencián mutatják be - közölte a fővárosi önkormányzat és a Liget Budapest Projekt.

A Smart Liget alapelve, hogy a ma elérhető legmodernebb okos szolgáltatásokat és infokommunikációs technológiai megoldásokat egy egységes, könnyen hozzáférhető rendszerbe foglalja. A megújuló Városliget összes szolgáltatása - legyen az sporthoz, kultúrához, pihenéshez vagy közlekedéshez kapcsolódó - egy okostelefonos alkalmazáson, vagy a Liget honlapján megismerhető, gyorsan, kényelmesen és személyre szabhatóan igénybe vehető. A parkhasználók például a Városliget valamennyi intézményébe jegyet válthatnak, sőt a vásárlások után kedvezményeket kaphatnak más városligeti szolgáltatásra - közölték.

A smart rendszer támogatja az akadálymentességet is, például olyan szolgáltatásokkal, amelyek a vakok és gyengénlátók közlekedését, eligazodását segíti a parkban. A kerékpárosok számára lesznek fontosak a Pavilonkertben már megismert további szervízpontok, valamint egy Liget szintű klubtagsági rendszer is, amellyel öltözőket, zuhanyzókat, kerékpártárolókat vehetnek igénybe.

A Smart Ligetet támogató rendszerhez könnyedén kapcsolódhatnak olyan népszerű, a mindennapokban sokat használt szolgáltatások is, mint például a Waze. Például az autóval érkezők online tudnak majd tájékozódni a szabad parkolóhelyekről, és az ezekhez vezető útvonalról. Az elektromos autók számára az új mélygarázsokban számos töltőállomás létesül. A könnyű hozzáférhetőséget és a látogatók kényelmét egy, az egész Ligetet lefedő WiFi hálózat fogja segíteni - ismerteti a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×