eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nyúlinvázió miatt zárták le a repülőteret

Ellepték a nyulak a milánói repülőtér kifutópályáit, ezért vasárnap három órára fel kellett függeszteni a gépek indítását és fogadását.

Fogalmuk sincs a milánói Linate repülőtér hatóságainak, mitől szaporodtak el ilyen hihetetlen mértékben a nyulak az utóbbi hónapokban a környéken.

A tapsifülesek mindenesetre valódi káoszt okoztak: ellepték a kifutópályákat. Csak az utóbbi két hétben két nyúl lelte a halálát a gépek kerekei alatt.

Megzavarták a földi radart is, amelyet azért szereltek fel, hogy megelőzzék a 2001-es tragédia megismétlődését; akkor 118 ember veszette életét.

A dolgok annyira elmérgesedtek, hogy a repülőtér vezetői szokatlan lépésre szánták el magukat: vasárnap három órára felfüggesztették a gépek indítását és fogadását, hogy lehetővé tegyék a szakértőknek a 80 nyúl befogását.

A befogott nyulakat a Milánó melletti nemzeti parkba szállítják - már azokat, akik túlélik a begyűjtést.

Linate mindössze öt kilométerre a városközponttól található. A város többi repülőtere sokkal messzebb van.

A repülőtér biztonságát egyébként nem csak a nyulak veszélyeztetik; a gyakori köd is halálra idegesíti az illetékeseket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×