eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: vaol.hu

Magyaré a parázson járás világrekordja – kórházban kötött ki

Most jegyezték be a Guinness-rekordok közé: Kerekes Csaba 200 métert gyalogolt a tüzes pályán.

Kétszáz métert sétált az izzó parázson, ezzel megdöntötte a parázson járás addigi, 181 méteres Guinness-rekordját Kerekes Csaba. A világcsúcsról szóló tájékoztatást most kapta meg e-mailben a budapesti természetgyógyász – írja a vaol.hu.

A kísérlet még szeptemberben történt Szalafőn, az Őrségi Tökfesztiválon. Valójában több mint 250 métert teljesített az 52 méter hosszú parázsszőnyegen, de mivel az első 52 méter után kiállt, ezért újra kellett kezdenie a kísérletet, és az első szakasz a megszakítás miatt nem számítódik a rekordhoz.

Kerekes Csaba nem úszta meg sérülés nélkül a csúcskísérletet: bizonyos szakaszon extrém vastagságú és hőmérsékletű parázsszőnyegen kellett végighaladnia; égési sérüléseket szenvedett, a mentők azonnal Győrbe, a Petz Aladár Megyei Oktatókórházba szállították.

Mostanra 90 százalékosan meg­gyógyult, két kisebb seb még látszik a sarkán, de nem hagyja abba a parázson járást: jövőre szervez olyan alkalmakat, amikor négy-öt méteren laikusok is minden veszély nélkül kipróbálhatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×