eur:
386.93
usd:
355.62
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: NIAID

Már nyolc mutációja van az új koronavírusnak amerikai kutatók szerint

Egy jó hírt is közöltek ezzel kapcsolatban.

A vírusokhoz hasonlóan az új koronavírus is mutálódik, már nyolc törzse van világszerte - közölték amerikai szakemberek.

A jó hír azonban az, hogy ezek a mutációk nem veszélyesebbek az eredeti vírusnál

- mondta Trevor Bedford, akinek Nextstrain.org nevű honlapja követi a vírus genomját azon minták alapján, amelyeket szerte a világból megküldtek nekik.

Az új mutációk számos információval szolgálnak a kutatóknak, akik azóta vizsgálják az új koronavírus genomjait, hogy az először terjedt át állatról emberre a közép-kínai Vuhan egyik vadállatpiacán múlt év őszén.

"A kérdésre, hogy genetikailag változik-e, a válasz egyértelmű igen" - mondta Marc Liptsitsch, a Harvard Egyetem epidemiológusa. "A kérdés az, hogy van-e ezáltal bármilyen fontos változás a vírus fertőzőképességét illetően vagy más az ember számára fontos dolgot illetően" - tette hozzá.

A megjelenő törzsek csak egy kicsit eltérőek, nincs változás gyilkosságát illetően - mondták a szakemberek.

"A megfigyelt mutációs ráta - havonta két mutáció megjelenése - teljesen normális a többi vírussal összevetve.

Az influenzának és a náthának hasonló mutációs rátái lehetnek, sőt influenza esetében akár egy kicsit gyorsabb is lehet új mutáció megjelenése - magyarázta Bedford.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×