eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Durva hőségre figyelmeztetnek

A hőség veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

Budapesten, Pest, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 28-35 fok között várható, de egy-egy helyen 36 fok sem kizárt. Késő estére általában 20-26 fok közé hűl le a levegő.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,7-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható.

Kiemelték továbbá, hogy napközben a délnyugati határsávban alakulhat ki egy-egy zivatar, átmenetileg viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések, néhol jégeső, illetve intenzív csapadékhullás kíséretében. Zivatarveszély miatt Baranya, Somogy és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×