eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A MÁV Start Zrt. egyik kerékpárszállításra is készült korszerű személykocsija, oldalán reklámfelirattal a Keleti pályaudvaron.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Nagy bejelentés a MÁV-tól a Balaton és a bringázás szerelmeseinek

Kerékpárszállító kocsikkal bővültek egyes balatoni vonatok, lesz ahol eltörlik a bringa-helyjegyet.

A MÁV-START a biciklis utasok számának ugrásszerű növekedése miatt, a Balatonra közlekedő Déli -> Parti sebesvonatok közül naponta kettőben, hétvégén pedig hatban nagy befogadóképességű, 28 kerékpár szállítására alkalmas kocsikat állított forgalomba - közölte a társaság.

Ezen felül hétvégéken az egyes Budapest és Székesfehérvár között közlekedő G30-as gyorsított vonatokat is felszerelik ilyen típusú kocsikkal.

További változás, hogy

augusztus 3-ától a társaság eltörli a kerékpárhelyjegy-váltási kötelezettséget az összes Déli -> Parti vonaton.

Ezek a Déli pályaudvarról naponta Balatonszentgyörgyre 8:05-kor, és vissza 12:13-kor; a hétvégéken pedig a Déliből Fonyódra 10:05-kor, és vissza 15:03-kor; valamint a Déliből Balatonszentgyörgyre 12:05-kor, és vissza 16:15-kor indulnak.

A többi DÉLI -> PARTI sebesvonatban szerelvényeként kétszer 8, azaz összesen 16 bicikli elszállítására képes kocsival biztosított a nagyobb kerékpár-szállítási kapacitás.

A Balatonra közlekedő vonatok mellett, a hétvégéken a Déli pályaudvarról 8:40-kor és 10:40-kor; Székesfehérvárról pedig a 17:23-kor és a 18:23-kor induló G30-as gyorsított vonatokban is nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik közlekednek majd, ezzel könnyítve a kerékpárral eljutást a Velencei-tóhoz.

Idén nyáron már mintegy 24 ezer biciklit szállítottak a vonatokon, ugrásszerűen, 25 százalékkal nőtt a szállított kerékpárok száma a MÁV-START vonalain.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×