eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Megdöbbentő előrejelzést adtak ki, ennek nehéz örülni

A jövő hét elejétől "sunyi lehűlés" kezdődik - írta közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nem hidegfront hozza a változást, hanem alig érzékelhetően, napi 1-1 fokos bukdácsolással indulhat meg a hőmérséklet-csökkenés rövidesen a Kárpát-medencében . Így bő egy hét alatt fokozatosan, kb. 6-7 fokot hűl le a levegő.

a trend úgy nézhet ki, hogy a maximum-hőmérséklet egyik nap egy fokkal magasabban, következőn kettővel alacsonyabban alakul, mint az előzőn napon (főleg a jövő hét végén lehet némi megtorpanás ill. visszamelegedés).

"Ezzel az őszi fordulatnak semmiképpen sem nevezhető változással nagyjából azt érjük el, hogy a hosszú hétvégére a hőmérséklet nagyjából a sokévi átlagra - 24-25 fokra áll majd be - a jelenlegi számítások szerint. A változtatás jogát persze fenntartjuk" - írják bejegyzésükben.

Ami a vasárnapi időjárást illeti, nem lehet okunk a panaszra folytatódik a kánikula, nem érdemes elmozdulni a vízpartról, ugyanakkor nagyon kell figyelni az UV sugárzásra.

Alapvetően napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Ugyanakkor helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, amelyből néhány helyen zápor, zivatar is kialakulhat. A kora reggeli 15 és 20 fok közötti értékek után gyorsan melegszik a levegő, napközben 30 és 34 közötti értékekre számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×