eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Nem kell pánikba esni, ha nem folyik a meleg víz

A főváros nagy részén szerda napközben szünetel a melegvíz-szolgáltatás.

A szerdai napon reggel 8 és délután 2 óra között a Füredi utcai főtőműben a szokásos éves karbantartási munkálatokat végzik el, ami a szolgáltatás időszakos kimaradásával jár az érintett területeken, közölte a Főtáv Zrt. A társaság jelezte, hogy a melegvíz-szolgáltatás több mint 16 ezer háztartásban, 126 intézményben és 17 ipari fogyasztónál szünetelni fog.

Az időszakos kimaradás – a többi között – az I., a III., a IV., a X. és XI., a XIII., a XIV., a XIX., valamint a XXI. és XXII. kerületben is jelentkezni fog.

A Főtáv kiemelte, hogy elengedhetetlenek a fűtési szezonok előtti, éves karbantartási feladatok elvégzése, amelyek lehetővé teszik a megfelelő felkészülést a fűtési időszakra, ezzel biztosítva a fogyasztók számára a folyamatos, zökkenő mentes szolgáltatást a hideg idő beköszöntével.

A társaság hangsúlyozta továbbá, elsősorban ellenőrzik, javítják és cserélik a villamos rendszereket, ezen felül pedig a már elhasználódott elemeket, alkatrészeket is kicserélik, valamint ellenőrzik a további segédrendszereket, műszereket és egyéb berendezéseket, amelyek eredményeként minimalizálható az apróbb, eseti meghibásodások valószínűsége.

A Főtáv a karbantartás időpontját a fogyasztók életvitelét figyelembe véve jelöli ki. A melegvíz-szolgáltatás kiesése ebben az esetben is olyan időpontra esik, amikor a fogyasztók nagy része nincs otthon hétköznap a reggeli munkába és iskolába indulás után. Ennek köszönhetően már a délutáni óráktól ismét lesz meleg víz a háztartásokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×