eur:
392.81
usd:
367.91
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Ebben a dél-balatoni iskolában nem csöngettek be a felsős tagozaton

Nem indult el a felső tagozat a Somogysámsoni Általános Iskolában, a tabi Takáts Gyula és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményeiben összevont 1–4. évfolyam működik szeptembertől. A bedegkéri alsósok pedig falubusszal utaznak Tabra tanulni.

„Csak az alsós, első négy osztály indulhatott el szeptemberben a helyi általános iskolában, tanárhiány miatt a felső nem” – közölte a Sonline.hu-val Farkas János, Somogysámson polgármestere. Mint mondta, már januárban megkezdték az egyeztetést a Siófoki Tankerületi Központtal a felső tagozatról, azonban a központ nem látta biztosítottnak az ehhez szükséges minimális feltételeket. Ugyanakkor csak szünetelni fog a felsős oktatás, nem kerül végleg bezárásra, tette hozzá. Szavaiból kiderült, nem sikerült betölteni a pedagógus-állásokat.

A somogysámsoni iskola mellett a tabi Takáts Gyula és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményeiben összevont 1–4. évfolyam működik. A bedegkéri diákok sem helyben, hanem Tabon kezdték az idei tanévet – írja a Somogy megyei hírportál. A polgármester tájékoztatása szerint a nyugdíjba vonuló igazgató helyét nem tudták álláshirdetés útján betölteni, valamint a tanulói létszám is lecsökkent nyolc fő alá. Így a megmaradt diákokat a falubusz viszi reggelente a tabi iskolákba. A felső tagozatot évekkel ezelőtt be kellett zárniuk a lecsökkent tanulólétszám miatt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×