eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Somogy Megyei Főügyészség, a Kaposvári Járási Ügyészség és a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség új székháza az átadás napján, 2019. október 30-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Bezárták kapuikat az ügyészségek, de az élet nem áll meg

Polt Péter legfőbb ügyész a járványügyi helyzet romlására figyelemmel elrendelte, hogy a személyes félfogadás valamennyi ügyészségen határozatlan időre szünetel.

Mint az a Legfőbb Ügyészség sajtóközleményéből kiderült, az ügyészségek az ügyfélszolgálati tevékenységet telefonon és elektronikus úton biztosítják. A rendelkezés az idézéseket nem érinti,

ha személyes megjelenésre vonatkozik az idézés, a megjelenés továbbra is kötelező.

Az új koronavírus okozta megbetegedések terjedésének akadályozása érdekében további biztonsági intézkedések bevezetése is megtörtént – olvasható.

Az ügyészségek közös használatú helyiségeiben, valamint ha egy ügyészségi helyiségben egyszerre többen tartózkodnak, az orrot és a szájat eltakaró maszk hordása kötelező. Bíróság, más hatóság előtti ügyészi megjelenés esetén, valamint a hivatali gépkocsik használata során sem mellőzhető a maszk.

Ügyelni kell a távolságtartásra és a kézfertőtlenítő rendszeres használatára.

A kilincsek, és más hasonló, több személy által rendszeresen érintett felületek gyakori fertőtlenítése szintén a védekezést szolgálja – teszik hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×