eur:
394.6
usd:
370.67
bux:
65390.42
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: wizzair.com/Arpad Foldhazi

Jelentősen szűkíti magyarországi kínálatát a Wizz Air

A nyaralásból hazatérőkre tekintettel szeptember 6-ig kevésbé, ezt követően a hónap végéig már jelentősebben korlátozza a Magyarországról elérhető kapacitásait a Wizz Air. Leépítésekre ugyanakkor nem készül a tárrsaság.

Kevéssé érinti a Wizz Air teljes forgalmát a magyarországi beutazási korlátozás, mindössze 10 százalékot ad a magyar viszonylat, más piacok egyelőre ellensúlyozzák az itteni kiesést. A nyaralásból hazatérőkre tekintettel szeptember 6-ig kevésbé, ezt követően hó végéig már jelentősebben korlátozza a Magyarországról elérhető kapacitásait a légitársaság - közölte a cég a Világgazdasággal.

A korábbi 73 helyett már csak 12 desztinációt működtet a társaság, de szeptember végére már csak legkeresettebb úti célok maradnak elérhetők. Ezzel együtt hangsúlyozták, nem vezetnek be különleges eljárást a hazatérni kívánó magyar utasoknak.

Más piacokon is figyelemmel kísérik a járvány miatti kormányzati intézkedéseket, és ha szükséges, ehhez igazítják a járatindításokat is. Tapasztalataik szerint „jelenleg nincs két olyan ország a Wizz Air hálózatában, ahol ugyanolyan intézkedések lennének érvényben a vírus megfékezésére”. Az eddigi adatok szerint nyáron a tavalyi forgalma 80 százalékát tudta elérni a légitársaság, őszre és télre azonban már csak 60 százalékkal számolnak.

A több mint négyezer főt foglalkoztató cégnél a forgalom hullámzása ellenére sem terveznek leépítést. Költségcsökkentési okokból azonban a gépeik egy részét már parkoltatják. Hosszabb távon pedig szerencsésnek tartanák, ha európai szinten összehangolnák a védekezési intézkedéseket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×