eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lionel Messi, a Barcelona argentin csatára, miután elnyerte az Év férfi játékosának járó díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén Milánóban 2019. szeptember 23-án. Messi hatodszor érdemelte ki az elismerést.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Hiába marad Lionel Messi a Barcelonánál

A klub válsága ettől még nem oldódik meg. "Azért maradok a klubnál, hogy ne keveredjek jogi vitába" - mondta a hatszoros aranylabdás.

A spanyol sajtó örömmel számol be arról, hogy Lionel Messi marad az FC Barcelona labdarúgócsapatánál, ugyanakkor egyöntetűen említést tesz a klubvezetésnek címzett "romboló üzenetéről" is.

"Messi marad, és a válság is" - áll a Marca címoldalán az argentin sztár fotója mellett.

A sportlap kitér arra, hogy bár a támadó

bő másfél hetes huzakodás

után úgy döntött, marad, továbbra sem békél meg a helyzettel.

A katalán Mundo Deportivo rögzíti: "Messi megtörte a csendet és bejelentette, a következő idényben gránátvörös-kék mezben folytatja". Ugyanakkor ez a lap is kiemeli, hogy a hatszoros aranylabdás korántsem elégedett a klubvezetéssel.

"Messi azt mondta, marad, és hogy

a maximumot fogja nyújtani.

Elsősorban ez az, ami a Barca katalán szurkolóinak fontos. (...) De volt egy romboló üzenete is. A nyilait közvetlenül (Josep) Bartomeura (a Barcelona elnökére) irányította" - foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Az As is örömmel nyugtázta Messinek a maradásról szóló döntését, és többek között azt az üzenetét idézte a címlapon, amely a Barcelonához fűződő viszonyát leginkább kifejezi: "Soha nem mennék perre életem klubjával".

A 33 éves argentin a goal.com szaklapnak nyilatkozta jelentette be pénteken, hogy egyelőre nem vált klubot. A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, a kivásárlási ár

700 millió euró.

"Nem voltam boldog, el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték meg nekem, és

azért maradok a klubnál, hogy ne keveredjek jogi vitába"

- fogalmazott a weboldalnak Messi. Hozzátette: katasztrófa a Josep Maria Bartomeu által vezetett klub irányítása.

A sajtó azóta foglalkozott a távozásával, hogy a csapat augusztus 14-én történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes Bayern Münchentől a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, így a 2007/08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont.

Az új vezetőedző, a holland Ronald Koeman a kinevezésekor azt mondta: igényt tart Messire, akit a Barcelona vezetői is személyes találkozókon igyekeztek meggyőzni a maradásról.

A legjobb

A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistájává vált. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy a Barcelona tájékoztatása szerint júniusban lejárt annak a határideje, ameddig jeleznie kellett volna a távozási szándékot.

A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×