eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

„Rendőrség, le a földre!” – trükkös rablók fosztottak ki egy győri párt

A vádlottak korábban betörtek egy garázsába is, ahonnan 4 millió 519 ezer forint értékben hoztak el értékeket.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a három férfi közül az egyik azzal kopogtatott be az ismerőséhez, hogy cigarettát kérjen tőle. Mikor a sértett megjelent az ajtóban a cigarettával, a második férfi fegyvernek tűnő tárgyat fogott rá és azt kiáltotta, hogy „Rendőrség, le a földre!”, majd hátrálásra kényszerítette. Ezt követően a harmadik férfi is belépett a lakásba, és a felszólításra a fal felé forduló sértettet szemmel tartotta, míg a fegyveres társa a lakásban kutatott – idézi a Kisalföld.hu az ügyészség közleményét.

A rablás ideje alatt a fegyveres és a sértettet szemmel tartó férfi „kollégának” szólították egymást és közölték a sértettel, hogy „füves cigarettát” keresnek. A cigarettáért bekopogtató társuk pedig bilincselést színlelve hátrafogta a sértett kezeit.

A vádlottak 400 ezer forint értékben órákat, karkötőket és készpénzt zsákmányoltak a sértettől és barátnőjétől, majd előbbit levetőkztetve, letérdeltetve távoztak a helyszínről.

Az ügyészség közleményéből kiderül, a vádlottak kilenc nappal korábban betörtek egy családi ház garázsába is, ahonnan 4 millió 519 ezer forint értékben hoztak el értékeket, köztük 40 darab felnit. Emellett egy hónappal korábban az egyik vádlott betört egy másik családi házba is, ahonnan 483 ezer forint értékben hozott el értékeket, sarokkádat, garázsajtót és más tárgyakat.

Az ügyészség az elkövetőket minősített rablással és minősített lopással, illetőleg egyiküket minősített lopásokkal vádolja. Velük szemben halmazati büntetésként tizenöt év szabadságvesztés is kiszabható – áll az ügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×