eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kifejlesztett lélegeztetőgép az egyetem dísztermében tartott projektbemutatón 2020. június 22-én. A felkérést követően mindössze két hónap alatt sikerült az egyetem munkatársainak egy olyan lélegeztetőgépet kifejlesztenie, amely fel tudja venni a versenyt a világpiacon elérhető készülékekkel. A klinikai tesztelés szigorú orvosi ellenőrzés mellett hamarosan elkezdődik. A sorozatgyártás a BM Heros Zrt.-nél indult el, a készülékből naponta tízet gyártanak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Raktár épül a lélegeztetőgépeknek

A kormány 2,5 milliárd forintot szán a feladatra.

A kormány júniusban jelentette be, hogy támogatja, az európai uniós forrásból beszerzett lélegeztetőgép-készletnek legyen raktárbázisa Magyarországon.

A Kormány egyetért a COVID-19 világjárvánnyal összefüggő lélegeztetőgép-készlet magyarországi raktárbázisának rescEU pályázat keretében történő kialakításával kapcsolatos önrész finanszírozásával és a költségek részbeni megelőlegezésével – olvasható a kormányhatározat a Magyar Közlönyben, amelyet az Mfor.hu vett észre.

A belügyi tárcának lesznek kiadásai az ügyben A pénzügyminiszternek gondoskodnia kell november 30-ig a beruházást terhelő általános forgalmi adó fedezetéül 1,4 milliárd forint biztosításáról és a beruházáshoz kapcsolódó előfinanszírozás fedezetéül 1,1 milliárd forint biztosításáról.

A raktárban nemcsak a kormány által beszerzett lélegeztetőgépeket tárolnák, az uniós központi bázis lenne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×