eur:
385.87
usd:
355.41
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Szájmaszkos tanuló tankönyvekkel a bukaresti George Enescu zeneiskolában az első tanítási napon, 2020. szeptember 14-én. A koronavírus-járvány miatt különleges egészségügyi védőintézkedések mellett kezdődik meg a tanítás Romániában.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Nem lassít a járvány Romániában

Romániában meghaladta a százezret a gyógyultnak nyilvánított koronavírus-fertőzöttek száma, a megbetegedések üteme azonban továbbra is meghaladja a gyógyulásokét, így az ismert aktív fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik és megközelítette a húszezret.

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) jelentése szerint az utóbbi napon újabb 1470 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ami csaknem tíz százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Kedden újabb 44 halálesetről is beszámoltak: ez is tíz százalékkal magasabb az utóbbi két hét átlagánál.

Romániában eddig több mint 125 ezer fertőzést diagnosztizáltak, a járvány áldozatainak száma pedig a 4800-at közelíti. Több mint 7500 fertőzöttet továbbra is kórházban ápolnak, közülük 551 súlyos beteget az intenzív terápián ápolnak.

Az utóbbi egy hét alatt diagnosztizált fertőzések száma másfél hónapos stagnálás után szeptember elején ismét növekedésnek indult és kedden először meghaladta a tízezret.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 20:30
×
×
×
×