eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Budapest Airport

Magyar kézbe kerülhet a ferihegyi repülőtér a Bloomberg szerint

Egy magyarokból álló konzorcium ajánlatot tett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport megvásárlására.

A Bloomberg az előzetes tárgyalásokhoz közel álló forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy egy magyarokból álló konzorcium ajánlatot tett a budapesti reptérre. A Budapest Airport három jelenlegi tulajdonosa, a szingapúri állami befektetési alap, a GIC, egy kanadai nyugdíjalap, és az AviAlliance, egy reptereket működtető, szintén kanadai cég. A Bloomberg szerint a tulajdonosoknál egyelőre nincs tervbe véve a reptér eladása – írja a Portfolio.

A koronavírus-válság, ami a légiközlekedési szektort különösen súlyosan érintette, lenyomta a repterek értékeltségét, így most olcsóbban hozzá lehetne jutni a reptérhez. Tavaly, mielőtt kitört volna a járvány, hárommilliárd euróra becsülték a reptér értékét.

A konzorcium tagja a Mol, és mellette Jellinek Dániel, az ingatlanbefektetésekkel foglalkozó Indotek Csoport alapítója és Magyarország egyik leggazdagabb embere. A Bloomberg közlése szerint sem a kormányzat, sem a tulajdonosok, sem pedig az állítólagos ajánlattevők nem kommentálták az értesüléseket. Az AviAlliance egyedül annyit reagált, hogy hisznek a befektetésük hosszú távú növekedési potenciáljában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×