eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Döntött a főváros a patkárnyirtásról

Az RNBH Konzorcium végzi a következő két évben is a patkányirtást Budapesten, de teljesen más követelményeknek kell megfelelnie.

Magasabb összeget költ a főváros 2021-22-ben a patkánymentes Budapest fenntartására, és ezért olyan irtást vár el a nyertes cégtől, amely megfelel Budapest jelenlegi, XXI. századi elvárásainak és egyfajta proaktív irtási szisztémát alakít ki – közölte a fővárosi önkormányzat.

Az új szerződés szerint Budapest teljes területére ki kell terjeszteni a tevékenységet, a gócpontokat pedig – szemben a korábbi szerződéssel – ezúttal már pontosan és ellenőrizhetően határozta meg a főváros.

Az április és november közötti elszaporodás szempontjából veszélyes időszakban nagyobb intenzitással folyik a kártevőmentesítés a legveszélyeztetettebb területeken. A főváros határozza meg azt a 20 kiemelt csomópontot, ahol mintegy 700 helyen folyamatos méregmező fenntartása szükséges.

A patkányészleléssel kapcsolatos bejelentések ezután a fővároshoz futnak be, nem az irtást végző céghez. Így minden bejelentésről tud a főváros, és városgondnokok segítségével maga is ellenőrizni tudja a fertőzöttséget, ezáltal a vállalkozó munkáját. Megmarad az NNK bevonása is az ellenőrzésekbe.

A szolgáltatás alapdíja két évre bruttó 899,2 millió forint.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×