eur:
386.1
usd:
357.62
bux:
69219.73
2024. május 14. kedd Bonifác
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019. december 6-án. Magyarország második világháború előtti utolsó békeéveinek társadalmát, eseményeit, gondolkodását mutatja be a Kodolányi János Egyetem és a Magyarságkutató Intézet 2020. március 15-ig látogatható tárlata.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kásler Miklós bejelentette: jövő csütörtökön nagy nyitás jön az egészségügyi ellátásban

Újra elérhetők lesznek az elektív műtétek, védettségi igazolványra azonban szükség lesz hozzájuk.

Május 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken a Facebook-oldalán.

Kásler Miklós azt írta,

a betegek felvételének feltétele, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezzenek

vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszteredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel rendelkeznek.

Fertőzésgyanú esetén a fekvőbeteg-intézetekben megtörténik az izoláció és az érintettek esetében antigén gyorstesztet végeznek a diagnózis felállításához - tette hozzá a tárcavezető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Több mint húsz éve először jelentett veszteséget az orosz energetikai óriáscég, a Gazprom. Elemzők szerint a több milliárd dolláros mínusz annak a jele, hogy hatnak a nyugati szankciók és hogy a Kína felé fordulás nem kompenzálja az elvesztett európai bevételeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, váratlanul Kijevbe látogatott Antony Blinken – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, váratlanul Kijevbe látogatott Antony Blinken – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Kedd reggel előre nem bejelentett látogatásra Kijevbe érkezett Antony Blinken amerikai külügyminiszter. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök két újabb Patriot légvédelmi rendszert kért Washingtontól, hogy meg tudják védeni Harkiv megyét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×