eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Ingatlanárak: egyes településeket már "bekebelezett" Budapest

Az alacsony négyzetméterárú agglomerációs települések vonzzák még mindig a lakás- és házvásárlókat. A szórás nagy – íme a legkedvezőbb árú régiók és azok, amelyek tulajdonképp már a főváros egyik kerületének számítanak ár szempontjából.

A legnépszerűbb agglomerációs településeken az átlagos négyzetméterár 556.000 forint, ami a budapesti lakás- vagy házárakhoz képest igen kedvezőnek mondható – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az InfoRádióban. Kifejtette:

  • kiemelendő Délegyháza, ahol 499.000 forintos négyzetméteráron lehet vásárolni.
  • Gyömrőt érdemes még megemlíteni, viszont az ingatlanárak itt már majdnem az 550.000 forintos szintet közelítik.
  • Nagytarcsa említésre méltó még a Pest megyei népszerű agglomerációs övezetek közül, ugyanis itt 560.000 forintos áron kínálják az eladó ingatlanok egy négyzetméterét.

Dunakeszire ár szempontjából szinte már Budapest egyik kerületeként tekinthetnek a lakásvásárlók (a négyzetméterárak itt 700-800 ezer forint között vannak. Van még jó néhány ilyen település Budapest vonzáskörzetében: ezek közé tartozik például Budakalász vagy éppen Üröm a budai oldalon, de Solymár, Telki vagy éppen Budakeszi is. Az árakat az is jelentősen befolyásolja, hogy mennyire megközelíthető az adott település - jegyezte meg a szakember.

Ha az agglomerációs települések ingatlanárait vesszük alapul, akkor itt közel sem a csillagos ég a határ, hiszen a budapesti ingatlanárak alapvetően meghatározzák azt, hogy egy agglomerációs településen eladó lakásért mennyit kérhetnek a tulajdonosok.

A Budapestet közvetlenül határoló településeken az átlagos négyzetméterárak megfelelnek azon kerület átlagos négyzetméterárainak, ahol csatlakozik a fővároshoz ez a település.

Egyre inkább felértékelődtek a nagyobb alapterületű otthonok és azok, amelyek rendelkeznek egy saját kerttel, erkéllyel vagy terasszal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×